2020 KPSS ne zaman? KPSS sınav tarihi değişti mi?

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen adaylar KPSS sınavına hazırlanmaya devam ediyor. Koronavirüs sebebiyle sınav tarihlerinde değişiklik yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. ÖSYM 2020 sınav takviminde değişiklik yaptı. ÖSYM Başkanı sınav tarihlerinde değişiklik yapılmayacağını açıklamıştı. Peki 2020 KPSS ne zaman? İşte KPSS lisans, KPSS önlisans ve KPSS ortaöğretim (lise) sınav tarihleri…

2020 KPSS ne zaman? KPSS sınav tarihi değişti mi?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek KPSS sınav tarihleri adaylar tarafından araştırlıyor. MEB ve ÖSYM koronavirüs tedbirleri sebebiyle bazı sınav tarihlerinde değişikliğe gitti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından okulların 2019-2020 eğitim yılını tamamladığını açıkladı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adaylar için KPSS sınavı ne zaman? KPSS sınav tarihi değişti mi? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün adaylar için merak eden soruları cevapladı. İşte ÖSYM Başkanının sınav tarihi açıklaması ve 2020 ÖSYM sınav takvimi….

2020 KPSS SINAV TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün katıldığı canlı yayın programında KPSS sınavı ile ilgili merak edilen soruları cevapladı. KPSS sınav tarihleriyle ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Aygün, “Hayır. Bir değişiklik olmayacak. KPSS mevcut ilan ettiğimiz takvimdeki tarihlerde uygulanacak. Lütfen bu takvimi esas alalım.””dedi.

  KPSS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Memur olmak isteyen üniversite mezunu adayların katıldığı KPSS Lisans (Genel Kültür ve Genel Yetenek) sınavı 6 Eylül Pazar günü yapılacak. İşte diğer KPSS sınav tarihleri;

 

KPSS Alan Bilgisi 1. gün sınavı 12 Eylül  Cumartesi  tarihinde yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi 2.gün sınavı 13 Eylül Pazar  tarihinde yapılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı 20 Eylül Pazar tarihinde yapılacak.

KPSS Ön Lisans sınavı 25 Ekim Pazar günü yapılacak.

KPSS Ortaöğretim (lise) sınavı 22 Kasım Pazar günü yapılacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı 27 Aralık Pazar günü yapılacak.

KPSS SINAVLARI KAÇ SORUDAN OLUŞUYOR?

-KPSS Lisans sınavında ( Genel Yetenek 60  ve Genel Kültür  60) adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre verilecek.

– KPSS Eğitim Bilimleri Sınavında sınava girecek adaylara toplam 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek.

-KPSS Alan Bilgisinde adaylara  İşletme, Muhasebe, İstatistik, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve Uluslararası İlişkiler sınavında toplam 40 soru sorulacak.Adaylara sorular için 50 dakika süre verilecek. İstatistik sınava giren adaylara 40 soru için 60 dakika verilecek.

-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi için adaylara toplam 75 soru sorulacak .

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ