2020 Daihatsu Rocky Tokyo’da tanıtıldı

Toyota ve Daihatsu ortaklığı meyvelerini vermeye başladı. Japon üreticilerin Asya pazarı için planladığı küçük SUV’lerden ilki Daihatsu Rocky tanıtıldı.

2020 Daihatsu Rocky Tokyo’da tanıtıldı

2019 Tokyo Otomobil Fuarı’nda boy gösteren küçük crossover, Daihatsu’nun 1990’larda sattığı ünlü Rocky’nin manevi halefi olarak görev yapacak. 

İkinci nesil Rocky, 2017’de tanıtılan DN TREC konseptini temel alıyor ve daha küçük ön ızgarası sayesinde teknik ikizi Toyota Raize’e göre biraz daha “evcil” duruyor. 

Konsepte göre sportifliği biraz kırpılan Rocky genel olarak güzel görünüyor. Toyota’nın TNGA adlı platformunun düşük bütçeli versiyonu olan DNGA’dan yükselen Rocky Mk2 3995 mm uzunluğunda, 1695 mm genişliğinde ve 1620 mm yüksekliğinde. Aks mesafesi 2525 mm olarak açıklanan otomobil B-crossover segmentine göre daha kısa ve dar ancak onların çoğundan daha yüksek.

Logolar hariç Toyota Raize ile aynı kabini taşıyan Rocky’nin konsolunu büyük multimedya ekranı ve dijital gösterge paneli domine ederken tuş sayısının azlığı dikkat çekiyor.

Bagaj hacmi 369 litre olarak açıklanan Rocky gücünü 1.0 litrelik benzinli motordan alacak. 98 bg güç, 140 Nm tork üreten motor ise CVT ile eşlenecek. Dört çeker seçeneğinden bahsedilmiyor; yani orijinal Rocky’nin aksine 2020 Rocky şimdilik sadece önden çekişli olacak.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ