2019 yılında 2 milyon emekliye maaşı farkı zammı! Yasa yürürlüğe giriyor…

1000 TL’nin altında maaş alan yaklaşık 2 milyon emekli için yeni yasa yürürlüğe giriyor. Peki düzenlemeden kimler yararlanacak. Özellikle 700 800 TL arasında emekli maaşı alanlar için torba kanunu teklifi yapıldı. Buna göre emekli maaş farkı ne zaman hesaplara yansıyacak? İşte detaylar…

2019 yılında 2 milyon emekliye maaşı farkı zammı! Yasa yürürlüğe giriyor…

2019 yılı itibariyle enflasyon rakamlarına göre emekli zam oranları belli oldu. 9 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisi bu ay yüzde 10.19 zamlı maaş alacak. Bu artış gelirleri 104,08 lira ile 498,51 lira arasında yükseltecek. Fakat maaşı 1000 TL’nin altında kalan yaklaşık 2 milyon emekli maaşı farkı zammı alacak. Peki emekliye maaşı farkı zammından kimler yararlanacak?

 

AK Parti’nin hazırladığı 71 maddelik torba kanun teklifinde yer alan maddeye göre malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak, ek ödeme dahil bin liradan az olmayacak. Düzenlemeyle, bin liranın altında maaş alan emeklilerin aylığı, 1000 TL’ye tamamlanacak

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Milletimize verdiğimiz bin liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz” sözleriyle açıkladığı düzenleme kapsamında, 600 TL ile 900 TL arasında aylık alan emeklilerin maaşı bin liraya tamamlanacak.

YAŞLILIK AYLIĞI İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

65 yaşını dolduranlar; bağlı oldukları kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan alacakları muhtaçlık belgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurduklarında yaşlılık maaşı alabiliyorlar. 65 yaş aylığı alanlar aynı zamanda devletin sunduğu sağlık hizmetinden yararlanabiliyor.

EMEKLİ MAAŞLARI BU AY ARTIYOR!

Emeklilerin geliri bu ay artıyor. 9 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı 2018’in ikinci 6 aylık döneminin enflasyon oranı olan yüzde 10.19 zamlanırken; bu artış gelirleri 104,08 lira ile 498,51 lira arasında yükseltecek. Ocak zamları yüzde 10.19 olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri yeni maaşlarını almaya hazırlanıyor. Emekliler, Temmuz’da da ikinci zamlarını alacak.

Emeklilerin zamlı maaşları bu ayın içerisinde hesaplarına yatırılacak. SSK emeklileri ayın 17’si ile 26’sı arasında tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlerde, Bağ- Kur emeklileri de ayın 25’i ile 28’i arasında yeni maaşlarına kavuşacak. Emekliler bu yıl bir kez daha zam, 2 bin lira da bayram ikramiyesi alacak.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ