2019 Sözleşmeli Er ve Erbaş maaşları ne kadar?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan, yurdumuzu içeride ve dışarıda en iyi şekilde koruyan sözleşmeli er ve erbaş maaşları her dönem merak edilmektedir. Peki 2019 sözleşmeli er ve erbaş maaşları ne kadar?

2019 Sözleşmeli Er ve Erbaş maaşları ne kadar?

Ülkemizin bekası ve güvenliği için içeride dışarıda, doğuda batıda, her türlü hava koşullarında görev yapan sözleşmeli er ve erbaşlar belli bir ücret karşılığında istihdam edilmektedir. Sözleşmeli er/erbaşlar, düzenli orduya geçiş sürecinde her dönem yoğun başvuru yapılan belli başlı meslek grupları arasında yer almaktadır. Bu yüzden zorluğu kadar aldıkları maaşlarda merak edilmektedir. Peki 2019 yılı itibari ile sözleşmeli er – erbaş maaşları ne kadar? İşte yeni zamlı maaşlar…

 

2019 SÖZLEŞMELİ ER-ERBAŞ MAAŞLARI NE KADAR?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bağlı olduğu MSB bünyesinde görev alan sözleşmeli er erbaşların 2019 maaşları belli oldu. Buna göre; batı illerinde görev yapanlar 3,500 TL civarında, doğuda görev yapanlar ise 4,000 TL – 4,500 TL arasında ücret almaktadırlar. Bu tutarlara eş-çocuk yardımı, operasyon görevleri gibi ekstra ücretler eklenmemiş olup, ham maaşlardır.

 

SÖZLEŞMELİ ER-ERBAŞLARIN HAKLARI

Sözleşmeli er erbaşların yemek – yatak gibi ihtiyaçları devlet tarafından ücretsiz karşılanır. Yükümlü er ve erbaşlarla benzerlik gösterse de sözleşmeli er erbaşlar görevleri karşılığında maaş alırlar. Sözleşmeli erlerin normal çalışanlar gibi yıllık izinleri ve mazeret izinleri vardır.Sözleşmeli erlerin 30 günü yıllık izin 15 günde mazeret izni vardır. Toplamda 45 gün izni vardır. Ekstra yakınlarının vefatları durumunda 10 günlük mazeret izni vardır. Sözleşmeli er erbaşların hafta içi mesai bitiminde evlerine gitme hakları yoktur. Hafta sonları izin kullanma haklarına sahiptir.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ