2019 LGS sınavına kaç gün kaldı? Sınav süresi uzatıldı…

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği 2019 Liseye Geçiş Sınavı ne zaman düzenleneceği belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS tarihinde bir değişiklik oldu mu? İşte sınav tarihi ve tüm merak edilenler…

2019 LGS sınavına kaç gün kaldı? Sınav süresi uzatıldı…

TEOG sınavının yerine gelen ve binlerce öğrencinin katılacağı 2019 LGS’ye sayılı günler kaldı. Sınav çalışma programını düzenleyen öğrenciler ise Liseye Geçiş Sınavına kaç gün kaldığını merak etmeye başladı. MEB çalışma takvimine göre 2019 LGS sınav tarihi belli oldu.

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

 

2019 LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20
T.C. İnkılap: 10
Din Kültürü: 10
İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 60 dakika süre verilecek.

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20

2019 LGS örnek sorular MEB tarafından açıklandı!

LGS SINAV SAATİ UZATILDI!

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. Test süresi 20 dakika uzatıldı, 50 soruluk sözel bölüm 75, 40 soruluk sayısal bölüm 80 dakika oldu.

LGS SINAVI KALKACAK MI?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) konusuyla ilgili soruları yanıtlayan yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tartışmalara noktayı koydu. Buna göre 2019 yılında LGS sınavı olacak mı?

Seneye de LGS var. Ama sonraki senelerde sürüp sürmeyeceğini Ekim ayında yapacağımız toplantıda açıklayacağız. Çünkü üzerinde çalıştığımız yeni bir sistem var. Asıl hedefimiz kuralı yeni başlayanlara koymak, ortadakilere, bir sisteme başlamış olanlara yeni kural getirmemek. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ