2019 için 4’lü ittifak

Meral Akşener’in partisinden CHP, HDP ve Saadet Partisi’ne 2019 yılının Kasım ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarma teklifi geldi.

2019 için 4’lü ittifak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in de katılımcılar arasında olduğu Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı’nın (TÜSES) düzenlediği “Ortadoğu Konferansı’nda konuşan Meral Akşener’in lideri olduğu İP’li Nuri Okutan, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘ittifak çağrısı’ yaptı. Meral Akşener’in aday olmaması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 seçiminin ilk turunda kazanacağını belirterek bütün partileri ortak aday çıkarılması için ittifak yapmaya çağırdı. Okutan, “Önerimiz her partinin kendi adayı ile seçime girmesi ve ikinci turda en çok oyu alan muhalefet adayı etrafında birleşilmesi” dedi. SP lideri Karamollaoğlu, gazetecilerin “Bugün bir ‘Hayır’ bloğu oluşuyor diyebilir miyiz” sorusuna şu cevabı verdi: “Yok demeyiz inşallah. Biz bunu bloklaşma diye değil de; Türkiye’nin meselelerini birlikte mütala edebileceğimiz bir platform oluşuyor… “

HÜDA PAR’dan Kudüs mitingi 

HÜR DAVA Partisi (HÜDA PAR), 17 Aralık pazar Diyarbakır’da “Kudüs’e Sahip Çıkıyoruz Mitingi” düzenleyecek. Mitingde ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararı protesto edilecek. HÜDA PAR, Fransa’da Hz. Muhammed’i hedef alan karikatürlerin yayınlanmasını, 2015’te “Hz. Muhammed’e saygı’ mitingiyle protesto etti. Mitinge 100 bin kişi katıldı. Ankara’da da pazar günü Kudüs mitingi yapılacak. 

CHP’de vekiller birbirine düştü

FETÖ ile PKK’yı destekleyen CHP’de şimdi de vekiller birbirine düştü. CHP’li Tuncay Özkan, bir televizyon programında,   “İnce, Kılıçdaroğlu’yla  görüştü. Genel Başkanlığa aday olmayacak” dedi. Bu sözlere sert çıkan  CHP’li Muharrem İnce şu yanıtı verdi: Benim kararımı açıklamak Tuncay Özkan’a mı düşer? Kendisi benim basın sözcüm değildir. ” İnce’nin sert çıkışı üzerine ‘çark’ eden Özkan, özür diledi.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ