2019 hemşire maaşları ne kadar olacak?

2019’a sayılı günler kala hemşirelerin aldıkları maaşlar da araştırılmaya başladı. 3 Ocak tarihinde kesinleşecek olan hemşire maaşları da netlik kazanıyor. Memurlara şimdiden yüzde 7.14 oranında enflasyon farkı verilmesi kesinleşti. Peki 2019 hemşire maaşları ne kadar olacak?

2019 hemşire maaşları ne kadar olacak?

2019 yılının ilk 6 ayında alınacak olan hemşire maaşları belli olmaya başladı. Üniversitelerin hastanelerinde, dispanserlerde, özel sağlık kurumlarında, fabrikalarda, okullarda, huzur evlerinde, kreşlerde ve daha çok sayıda alanda çalışma olanağı elde eden hemşireler, 2019 yılında alacakları maaşları araştırıyor. Peki 2019 hemşire maaşları kaç TL olacak? Detaylar haberimizde…

 

2019 HEMŞİRE MAAŞLARI KAÇ TL?

3 Ocak 2019’da TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranına göre 2019 yılı hemşire maaşları da belli olacak. Yeni Ekonomi Programı’na göre yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 20.8 olmuştu. Enflasyon tahmini gerçekleşirse memur ve memur emeklilerine yüzde 11.15 oranında zam yapılacak. Buna göre önceki hemşire maaşları baz alınırsa 2019 yılı için ¼ hemşire maaşlarının 5.355 TL olması bekleniyor. Bu tutara ek ödemeler dahil değildir.

 

ZAM ORANI NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa da bu fark zam oranının üzerine maaşlara yansıtılıyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de memurlar gibi senede iki kere zam alıyor ve zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan, TÜFE’deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor.

İSTİFA EDEN MEMUR KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

Devlet memurları, kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler ve Çekilme başlıklı 94 üncü maddesinde Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler. Hükümleri ile (istifa) çekilme müessesesi düzenlenmiştir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; istifa eden Devlet memuruna tazminat ödenmesi mümkün bulunmamaktadır. Ancak, 08.09.1999 öncesi memur olmuş ve 10 yıl memur olarak çalışmış bir kişi, işçi olarak çalışmaya başlar ve emeklilik için istifa ederse kıdem tazminatını alabilmektedir.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ