2018’de maaşlar ne kadar zamlanacak? En yüksek zam alan sektör…

Özel sektör maaş zamları büyük oranda belli oldu. 2018 yılına az bir zaman kala yeni yılda çalışan vatandaşlar maaşlarına gelecek zam oranlarını merak ediyor. Peki, 2018 özel sektör maaş zam oranları ne kadar olacak?

2018’de maaşlar ne kadar zamlanacak? En yüksek zam alan sektör…

Özel sektör insan kaynakları yöneticilerinden birebir alınan veriler doğrultusunda zam oranları öngörüsünde bulunan Korn Ferry Hay Group, her yıl gerçekleştirdiği Ücret ve Yan Haklar” araştırmasının sonuçları geldi. Büyük ölçüde geçerliliği olan tahminler, özel sektör çalışanlarının yüzünü güldürecek. Peki, 2018 özel sektör maaş zam oranları ne kadar?

ÖZEL SEKTÖR MAAŞINA YÜZDE 10 ZAM!

Korn Ferry Hay Group tarafından yapılan analiz sonuçlarına göre, 2018 yılı özel sektör maaş zam oranı yüzde 10 civarında. Türkiye ekonomisinin önde gelen yerli ve yabancı bin 578 şirketinin insan kaynakları yöneticileri ile birebir görüşmelerle topladığı güncel veriler baz alınarak gerçekleştirilen araştırmasının sonuçları; yerli ve yabancı şirketlerin bu yıl aynı oranda maaş artışına gideceğini ortaya koyarken, aynı zamanda zamların iş alanlarına göre farklılık gösterdiği de belirtildi. 

EN YÜKSEK ENERJİYE EN DÜŞÜK ÇAĞRI MERKEZLERİNE

Ulusal ve uluslararası katılımla elde edilen ankete göre; özel sektörde son yıllarda en çok maaş artışı gösteren alan enerji dağıtım ve perakende. Yüzde 11,7 ile en yüksek rakama sahip olan enerji sektörünü takip eden birimler ise savunma sanayi, petrokimya ve gaz, lastik üretimi, madencilik ve liman olarak görülüyor. Bunun yanında en düşük maaş zammına sahip olacak sektörler ise yüzde 9 oran ise emeklilik-hayat sigortası ve çağrı merkezi sektörleri.

ENFLASYONUN SEKTÖREL ETKİSİ

Bu yıl baz ücret artış bütçesinde belirgin farklılaşmanın olmadığına dikkat çeken Ferry Hay Group Bilgi Hizmetleri Müdürü Ersin Yıldırım, “Geçmiş yıllarda sektörler arasındaki ücret artışına ayrılan bütçeler yüzde 5 ile yüzde 10 arasında, daha net ifadeyle iki kata kadar değişirken bu yıl bu dağılımın yüzde 9 ile 12 arasında olduğunu gözlemlediğimizde sektörler arasındaki temel ücret farkların azalacağını öngörebiliriz. Buna ek olarak içinde bulunduğumuz dönemde yönetim kurullarının ana önceliği olan karlılığı destekleyecek şekilde, insan kaynakları politikalarında performans yönetimine daha fazla önem verileceğini ekleyebiliriz.” 

Araştırma dahilindeki şirketlerden bazıları boş kadroların doldurulamadığını ifade ederken, bazı bölümlere de talep fazlasının olduğunu dile getirdi. İstihdam edilecek kişinin bulunamadığı pozisyon olarak Bilgi Teknolojileri alanı işaret edilirken; talep fazlası en çok olan pozisyon ise Finans ve Muhasebe olarak kaydedildi.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ