2018 YKS için “sıkça sorulan sorular ve cevapları” yayında (ÖSYM)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) ilişkin “sıkça sorulan sorular ve cevapları” yayımlandı.

2018 YKS için “sıkça sorulan sorular ve cevapları” yayında (ÖSYM)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuruların başlamasının ardından adayların akıllarına takılan soruları yanıtladı. Sınava kimlerin girebileceğinden başvuru kılavuzuna nereden ulaşılabileceğine, başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağından YÖK’ün sınavla ilgili açıklamalarından sonra değişiklik olup olmadığına kadar birçok soruya cevap verdi. Ayrıca adaylardan gelecek taleplere göre sıkça sorulan soruların güncelleneceği de belirtildi. İşte adayların YKS ile ilgili merak ettikleri sorular ve cevapları:

YKS için “sıkça sorulan sorular ve cevapları” yayımlandı. Buna göre, YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunlu olacak. Adaylar, isterlerse YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) ve YKS’nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girmek için başvuru yapabilecek. Sınavın sabahki oturumlarında saat 10.00’dan, öğleden sonraki oturumunda ise saat 15.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ