2018 yılında 20 bin öğretmen ataması MEB tarafında ne zaman olacak?

Öğretmen adayları gözünü Milli Eğitim Bakanlığı’na çevirdi. Peki bu sene yani 2018 yılında öğretmen ataması ne zaman olacak? Atama bekleyenler için heyecan dorukta. İşte 2018 yılı 20 bin öğretmen ataması ile ilgili detaylar…

2018 yılında 20 bin öğretmen ataması MEB tarafında ne zaman olacak?

Binlerce öğretmen adayının merakla eklediği öğretmen atama haberleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’dan açıklama geldi. Peki önümüzdeki sene öğretmen ataması olacak mı? Hangi branşlara öğretmen ataması olacak? İşte son dakika 20 bin öğretmen ataması gelişmeleri Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Elmasbahçeler Salih Şeremet Ortaokulunda yapımı tamamlanan 18 eğitim kurumunun toplu açılış törenine katıldı. Yılmaz 20 bin öğretmen ataması hakkında önemli detaylar verdi.

“20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Açılış töreninde konuşan kendi dönemlerinde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, “Bugün gördüğümüz her 3 öğretmenden 2’sinin bizim dönemimizde ataması gerçekleştirildi ve özlük haklarını da kısmen iyileştirdik. Haftada 15 saat ek dersle birlikte 2002’de öğretmenimize verilen toplam aylık 635 lirayken bugün 4 bin TL’ye yaklaşmış durumdadır. Önümüzdeki ay duyurusuna çıkacağız. 20 bin öğretmen alımını gerçekleştireceğiz. İnanıyoruz ki yeni öğretmenlerle birlikte eğitim ailemizi daha da güçlendirip 18 milyon evladımızı, üniversitelerle birlikte 25 milyon evladımıza hak ettikleri nitelikli ve kaliteli eğitimi vereceğiz” dedi.

Bakan Yılmaz, öğretmen alımları için kesin bir tarih belirtmedi.

İsmet Yılmaz,  “Bakın 2002’de kızlar için ilköğretimde okullaşma oranı net yüzde 88’di. Bugün ilkokulda yüzde 91, ortaokulda net yüzde 95’tir. Ortaöğretimde yüzde 42’ydi okullaşma oranı, bugün yüzde 82’dir. Yüzde 100’den daha fazla artış vardır. Dolayısıyla okul çağında olan kızlarımızın hepsi lisede, yüksek öğretimde yüzde 12’ydi 2002’de, şimdi biz yüzde 44 kızlarımıza yüksek öğretimde eğitim sağlıyoruz. 12’ye Türkiye’yi getirenler şimdi bizleri eleştiriyorlar. Eleştiriler doğru değildir” dedi.

Kızların yüksek öğretimde okullaşma oranının erkeklerden daha fazla olduğunu belirten Yılmaz, “2002’de her 100 kişiden 12’si yüksek öğretime devam ederken, şimdi her 100 kişiden 42’si okula devam ediyor. Erkeklerde bu oran yüzde 40, kızlarda bu oran yüzde 44’tür” diye konuştu.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ