2018 asgari ücret son dakika zam görüşmesi ne zaman Ocak’ta asgari ücret ve AGİ zamlı maaşları ne kadar olur

Asgari ücret son zam görüşmesi öncesi Başbakan Binali Yıldırım’dan bir son dakika açıklaması geldi. Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte yeni yılda kaç lira olacağını ve aynı şekilde asgari geçim indirimi (AGİ) ile birlikte brüt ve net rakamların kaç TL olacağı milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Doğrudan 6 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde son haftaya girilirken, çalışanlar ücretlerine yapılacak zammın miktarını merakla beklemeye başladı. Türk İş net bin 893 lira 90 kuruşluk teklifini çok yüksek bulan TİSK, gerekçe olarak hükümetin 100 liralık asgari ücret desteğini yeni yılda kendilerine vermemesini gösterdi. Gelinen noktada, hem Türk-İş hem de TİSK asgari ücrete yapılacak zammı etkileyen desteğin yeni yılda da devam etmesini istiyor. . 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret, Cuma günü belli olacak. Halen net bin 404 lira olarak uygulanan asgari ücrette yapılacak artış konusunda Başbakan Binali Yıldırım devreye girdi. Başbakan Yıldırım’ın Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçileri temsil eden Türk-İş’in Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geleceği öğrenildi. Türk-İş, net asgari ücretin bin 893 lira 90 kuruşa yükseltilmesini istiyor. Başbakan Yıldırım’ın devreye girmesiyle yeni asgari ücrette orta yolun bulunmasının sağlanacağı beklentisi bulunuyor.

2018 asgari ücret son dakika zam görüşmesi ne zaman Ocak’ta asgari ücret ve AGİ zamlı maaşları ne kadar olur

Asgari ücret zamlı maaşlar ne kadar olacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Sendikaların asgari ücret talepleri ne kadar? Asgari ücret hangi kriterlere göre belirleniyor? Asgari ücret ve asgari geçim indirimi Ocak ayı zam oranları ne olacak? 2018 yılı asgari ücret maaşı brüt net miktarı ne kadar olacak? soruların yanıtları milyonlarca kişi tarafından yeni yıla kısa bir süre kala hala araştırılmaya devam ediliyor. Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılı asgari ücretin kaç lira olacağını 29 Aralık Cuma günü açıklayacak. Yaklaşık 6 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammında sona yaklaşıldı. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret, Cuma günü belli olacak. Halen net bin 404 lira olarak uygulanan asgari ücrette yapılacak artış konusunda Başbakan Binali Yıldırım devreye girdi. Başbakan Yıldırım’ın Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçileri temsil eden Türk-İş’in Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geleceği öğrenildi. Türk-İş, net asgari ücretin bin 893 lira 90 kuruşa yükseltilmesini istiyor. Başbakan Yıldırım’ın devreye girmesiyle yeni asgari ücrette orta yolun bulunmasının sağlanacağı beklentisi bulunuyor. İşte asgari ücretle ilgili merak edilen ayrıntılar…

Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılı asgari ücretin kaç lira olacağını 29 Aralık Cuma günü açıklayacak. Yaklaşık 6 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammında sona yaklaşıldı. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret, Cuma günü belli olacak. Halen net bin 404 lira olarak uygulanan asgari ücrette yapılacak artış konusunda Başbakan Binali Yıldırım devreye girdi. Başbakan Yıldırım’ın Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçileri temsil eden Türk-İş’in Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geleceği öğrenildi. Türk-İş, net asgari ücretin bin 893 lira 90 kuruşa yükseltilmesini istiyor. Başbakan Yıldırım’ın devreye girmesiyle yeni asgari ücrette orta yolun bulunmasının sağlanacağı beklentisi bulunuyor. Asgari ücret ve asgari geçim indirimi Ocak ayı zam oranları ne olacak? 2018 yılı asgari ücret maaşı brüt net miktarı ne kadar olacak? soruların yanıtları milyonlarca kişi tarafından yeni yıla kısa bir süre kala hala araştırılmaya devam ediliyor. ASGARİ ÜCRET İÇİN NE KADAR TALEP EDİLİYOR? TÜRK-İŞ asgari ücretin 1.893, DİSK 2.300 ve CHP’de 2 bin TL olmasını talep ediyor. Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt bin 777 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin 404 lira 6 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediğinden net bin 510 lira 87 kuruş olarak hesaplanıyor. ASGARİ ÜCRETTE SONA GELİND! Hükümetten müjde üstüne müjde geliyor. Taşeron işçilerle ilgili yıllardır süren sorunu, yaptıkları düzenlemeyle çözen hükümette sıradaki konu asgari ücret. Taşeron işçilerle ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücretle ilgili de önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Sarıeroğlu, ‘Yılın sonunda pozitif hava uyandıracak, etki yapacak bir rakamı Allah açıklamayı nasip eder inşallah. Bu hafta açıklayacağız, 1 Ocak itibarıyla da uygulanmaya başlayacak.’ dedi. 2018 yılı için Türk-İş, “Asgari ücret net bin 893 lira 90 kuruş olmalı” teklifini önermişti.

ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

2018 yılında uygulanacak olan asgari ücret, 29 Aralık Cuma günü açıklanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılı asgari ücret rakamını belirlemek üzere dördüncü toplantısını, 29 Aralık’ta yapacak. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak. Çalışmalarına 1 Aralık’ta başlayan ve şu ana kadar 3 toplantı yapan komisyonun, asgari ücrete yapılacak zammı kesinleştirmesi bekleniyor.  

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ