2017 YÖKDİl sınav sonuçları belli oldu mu? Öğrenme sayfası

5 Mart pazar günü itibariyle düzenlenen Akademik anlamda mesleki yabancı dil sınavı yerine geçen 2017 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? Binlerce kişinin girdiği YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 YÖKDİl sınav sonuçları belli oldu mu? Öğrenme sayfası

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil sınavı geçtiğimiz günlerde düzenlendi. 2017 yılı itibariyle gerçekleşen sınavda 80 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Peki YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL sınavı sonuçlarına odaklanan adaylar, sık sık YÖKDİL resmi internet sayfasını ziyaret etmeye başladı.

2017 YÖKDİL SINAV SONUÇLARI

Sınavın ilk kez uygulanıyor olmasından dolayı sonuç açıklama ve soru yayımlama tarihinin ne zaman olacağı henüz net değil. YÖK tarafından bu konuda bir açıklama yapılması halinde haberin içerisinde ne kısa sürede duyurulacaktır. 

YÖKDİL SINAVI NEDİR? YDS VE ÜDS’DEN FARKI NE?

YÖK Başkanlığınca özellikle doktora öğrencilik ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan dil sınavının geliştirilmesine yönelik olarak adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yapılan yeni bir sınav sistemidir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacak.

YDS SINAVI DEVAM EDECEK Mİ?

Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik
sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

YÖKDİL SINAV SORU İTİRAZLARI

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ