2017 YDS soru ve cevapları! ÖSYM’den cevap anahtarı

2017 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yabancı Dil Sınavı (YDS) soru ve cevapları açıklandı mı? Sınava giren binlerce kişi bu sorunun yanıtını arıyor.

2017 YDS soru ve cevapları! ÖSYM’den cevap anahtarı

05 Nisan çarşamba günü itibariyle YDS soru ve cevapları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından düzenlenen “Yabancı Dil Sınavı” soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Dün itibariyle sınava giren binlerce kişi YDS soru ve cevaplarını merak ediyor. İşte Yabancı Dil Sınavı soru ve cevapları ile ilgili tüm detaylar

YDS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDS’nin soru ve cevaplarının açıklanma tarihihlerini incelediğimizde son yapılan 2016 YDS sonbahar dönemi sınavı 4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş, soru ve cevaplar ise 5 Eylül 2016 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Bu çerçevede bakıldığında ÖSYM’nin YDS soru ve cevaplarını 03 Nisan pazartesi yani bugün açıklaması bekleniyor. 

YDS soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr sitesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Binlerce aday Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinde sınava girdiler.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM’de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ