2017 YDS sınav sonuçları – YDS sonuçları açıklandı mı?

YDS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2017 YDS sınavının tamamlanmasının ardından binlerce aday YDS sınav sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt arıyor. Kısaltması YDS olan olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı ilkbahar dönemi 2 Nisan 2017 tarihinde tamamlandı. YDS sınavında her doğru cevap 1.25’ lik bir puan seviyesine karşılık gelmektedir. YDS sınav sonuçları sorgulama sayfası haberimizde bulunuyor.

2017 YDS sınav sonuçları – YDS sonuçları açıklandı mı?

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği 2017 YDS sınavı sonrası 2017 YDS sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt aranıyor. YDS sınav sonuçları için adaylar şimdiden meraklandı. YDS sonuçları haberimizde bulunan osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek. YDS sınavında her doğru cevap 1.25’ lik bir puan seviyesine karşılık gelmektedir. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

 

YDS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YDS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YDS NEDİR?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

Sınav 80 sorudan oluşur. Yanlışlar doğruları götürmez ve soruları cevaplandırmanız için size tanınan süre 150 dakikadır.

Her doğru cevap 1.25’ lik bir puan seviyesine karşılık gelmektedir. Sınava herkes başvurabilir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kaç yıl geçerli?

ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. YDS geçerlilik süresini başvuru yapılan kurum (üniversiteler, ve diğer kurumlar) belirleyecek. Bununla birlikte YDS sonuçları Yabancı dil tazminatı ile ilgili olarak; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesine göre, sınavda alınacak puanlar sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak.

Bu konuda 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesinde (Değişik: 20/3/1997 – KHK – 570/15 md.) “…Bu madde uyarınca yapılan sınavlar beş yıl süreyle geçerli olacak. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılacak, seviyeleri (C) düzeyinde olanların yabancı dil tazminatları kesilecek. Bu madde uyarınca yapılan sınavlara diğer mevzuatla yapılan atıflara ilişkin olarak da bu fıkra hükmü geçerlidir” hükmü yer almaktadır.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ