2017 TUS Sonbahar Dönemi geç başvurusu nasıl yapılır? Ücret kaç TL?

ÖSYM 12 Temmuz günü sona eren Sonbahar TUS başvurularında adaylara başvuru için ek süre tanıdı. Peki, başvuru için son tarih ne zaman? Başvuru ücretine kadar?

2017 TUS Sonbahar Dönemi geç başvurusu nasıl yapılır? Ücret kaç TL?

 ne zaman?

Uzman doktor olmak için ter dökecek adaylar 27 Ağustos günü Tıpta Uzmanlık Sınavı’na katılacaklar. Sınav için başvurular 5-12 Temmuz tarihleri arasında tamamlanmıştı. Bu tarih aralığında başvurularını tamamlayamayan adaylar için yeni başvuru hakkı tanındı. Bu süre zarfında başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru tarihi, 26 Temmuz Çarşamba günü.

TUS Geç Başvurusu nasıl yapılır? İşlem ücreti ne kadar?

TUS sınavına girecek olan adaylar, başvuru işlemlerini ÖSYM’nin resmi internet adresi aday girişinden (https://ais.osym.gov.tr/yetki/giris) tamamlayabilecekler. TC. Kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapacak olan adaylar ücretini ve başvurusunu aynı gün içinde yapmak zorundalar. Geç başvuru için adaylara tanınan süre yalnızca bir gündür. Yani 26 Temmuz günü tüm bu işlemleri yapmakla yükümlüdürler.

Geç başvuru ile ilgili diğer bir husus adayların sınav yeri tercihinde bulunamamalarıdır. Adaylar yalnızca Ankara’da sınava katılabilecekler.

TUS geç başvuru sınav ücreti de normal başvurudan farklı olacak. Ücretler sadece ÖSYM’nin Ödemeler bölümünden internet üzerinden yapılacak olup banka üzerinden ödeme alınmayacak.  5-12 Temmuz tarihleri arasında normal başvurularını gerçekleştiren adaylar 150 TL sınav ücreti öderken, geç başvuruda bulunacak adaylar 225 TL sınav ücreti ödeyecekler.

26 Ağustos TUS sınavı için uyarıları!

Sınav saat 10.00’da başlayacak olup, ÖSYM’nin diğer sınavlarında yapılan 15 dakika uygulaması burada da geçerli olacak. Saat 09.45’ten sonra içeri hiçbir şekilde giriş olmayacak.

Sınava girişte Nüfus Cüzdanları ve ya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı ile beraber internet üzerinden alacakları sınav giriş belgesini yanlarında bulunduracaklar.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ