2017 TEOG tercihleri nasıl yapılır? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG tercih robotu günün en çok arananlar listesine girdi. Lise eğitimine devam edecek öğrencilerin girdiği TEOG sınavı tercihleri bugün itibariyle başladı. Velilerin ve öğrencilerin merak ettiği 2017 TEOG tercihleri nasıl yapılır? Tercih sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak?

2017 TEOG tercihleri nasıl yapılır? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG’da ter döken binlerce öğrenci için sonuçların açıklanmasının ardından tercih süreci başladı. Emeklerinin karşılığını görmeyi bekleyen öğrenciler ve aileleri rehber öğretmenleri eşliğinde yeni bir maratona giriyor. Tercihler hangi tarihler arasında yapılacak? Yerleştirme sonuçları ne zaman ilan edilecek? İşte TEOG tercih robotu, taban puanları ve tüm detaylar

TERCİHLER NE ZAMAN BİTECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre, 30 Haziran’da YEP puanlarının (Yerleştirmeye Esas Puanı) açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında lise tercihleri yapılacak. Öğrenciler, yerleştirme puanları dikkate alınarak, tercihleri doğrultusunda ve okulların boş kontenjanlarına göre merkezi olarak liselere yerleştirilecekler.

TEOG TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercihlerin ardından yerleştirme sonuçlarının 11 Ağustos 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor. Öğrenci ve veliler sonuçlara  “www. meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr” adreslerinden T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileriyle ulaşabilecekler. 

Birinci yerleştirmenin ardından yapılacak olan nakil başvuruları Ağustos ayında boş kontenjanların ilanının ardından yapılacak. 

1.Nakil İşlemleri; başvuru: 14 – 18 Ağustos 2017 

Sonuç ilanı: 21 Ağustos 2017

2.Nakil İşlemleri; başvuru: 21-25 Ağustos 2017 

Sonuç ilanı: 28 Ağustos 2017 

3.Nakil İşlemleri; başvuru: 28 Ağustos-06 Eylül 2017 

Sonuç ilanı: 8 Eylül 2017  tarihlerinde olacaktır

Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 ayrı tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacak. Öğrenciler nakil tercihlerinde boş kontenjanlara göre toplamda 5 okul tercihinde bulunacaklar. Sonuçlar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Yerleştirme sonuçlarının ilanından öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullara kayıtları otomatik olarak yapılacak. 

Açık Öğretim liselerine yerleşen öğrenciler için kesin kayıt tarihi ise 15 Eylül 2017. Bu liselere yerleşen öğrenciler kayıtlarını Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarından gerçekleştirebilecekler. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ