2017 TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Yerleştirme tarihi

TEOG tercih işlemlerinin yapılmasının ardından yapılan tercihlerin ne zaman sonuçlanacağı özellikle büyük bir merak konusu oldu. Peki, TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? İşte yanıtı…

2017 TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Yerleştirme tarihi

TEOG sınavına giren öğrencilerin hedefledikleri liseye yerleşebilme hayaliyle sonuçların ne zaman açıklanacağı heyecanla araştırılmaya başladı. Yapılan tercih işlemleri sonrası öğrenci ve veliler sonuçların açıklanacağı tarihe dikkatle gözleri çevirerek merak içerisinde bekleyişe koyuldular. Öğrenci ve velileri özellikle yakından ilgilendirecek TEOG tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm önemli detayları şimdi haberimizden öğrenebilirsiniz.

TEOG TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

TEOG SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme Sonuçları Ağustos 2017’de açıklanacak. TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB’in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları (http://www.meb.gov.tr)(http://oges.meb.gov.tr) ve (https://e-okul.meb.gov.tr) adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınıyor. 

ESAS NAKİL İŞLEMLERİ İÇİN TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

->14-18 Ağustos 2017,
->21-25 Ağustos 2017,
->28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.

ESAS NAKİL İŞLEMLERİ İÇİN TERCİH BAŞVURULARININ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

->21 Ağustos 2017
->28 Ağustos 2017
->8 Eylül 2017 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

TEOG ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ:

08 Haziran 2016 Ortak Sınav Puanlarının İlanı

29 Haziran 2016 Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı

29 Haziran 2016 8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı

30 Haziran 2016-14 Temmuz 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Kapsamında Yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarının Tamamını veya Bir Kısmını Kullanan Özel Okulların Kayıt İşlemleri

22 Temmuz 2016 Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerine Öğrenci Kayıtlarının
Tamamlanması

15-25 Temmuz 2016 ( Saat 17:00 ) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

08 Ağustos 2016 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

08 Ağustos 2016 Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

09-15 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

19 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

19-23 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

26 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

26-31 Ağustos 2016 Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

05 Eylül 2016 Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının İlanı

05-08 Eylül 2016 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları
İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması

09 Eylül 2016 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme
Sonuçlarının İlanı

19 Eylül 2016 2016-2017 Öğretim Yılı Açılışı

05-06-07 Temmuz 2016 Ramazan Bayramı

30 Ağustos 2016 Zafer Bayramı

12-13-14-15 Eylül 2016 Kurban Bayramı

AÇIK ÖĞRETİME KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleşemeyen ve işlemlerini yapmayan öğrencilerin kayıtları Eylül 2017 tarihine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarından yapılacaktır.

TEOG YERLEŞTİRMELERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

->8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecektir. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir.

->Tercihler öğrenci/veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecektir.

->Sınavla öğrenci alacak özel okullara kayıt işlemini yaptıran öğrenciler tercihte bulunamazlar.

->İnternet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRDIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » ve «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır.

->Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

->Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

->Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (Temmuz 2017 saat 17:00’ye kadar).

->Ek-2 te yer alan Yurtdışı Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu, Sadece tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayan yurt dışından sınava giren öğrenciler tarafından APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderilecektir. (Temmuz 2017 saat 17:00’ye kadar)Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

->Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

->Tercihlerin elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

->Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

->Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

->Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecektir.

 

 

 

 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ