2017 TEOG sınav sonucu ne zaman belli olacak?

2.dönem TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 yılında yapılan TEOG sınav sonuçları öğrenme sayfası ve tüm detayları haberimizde..

2017 TEOG sınav sonucu ne zaman belli olacak?

26 Nisan ve 27 Nisan tarihlerinde yapılan ve bir milyonda fazla öğrencinin girdiği 2017 TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrenciler ve velileri yakından ilgilediren TEOG sınavı sonucuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’dan resmi açıklama gelmemesine karşın 08 Haziran perşembe günü itibariyle TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınav sonucu açıklanması bekleniyor. Peki TEOG sınav sonucu nasıl öğrenilir? 2017 yılı itibariyle yapılan TEOG sınav sonucu öğrenme ekranı ve tüm detayları haberimizde.

TEOG SINAV SONUCU ÖĞRENME SAYFASI

TEOG sınav sonucu öğrenme ekranı: TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ”Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş” yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

E Okul öğrenci giriş nasıl yapılır?

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ”Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş” yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

e-Okul sisteminin içinde neler var?

Devamsızlık Bilgileri
Haftalık Ders Programı
Not Bilgisi
Sınav Tarihleri
Pansiyon Bilgileri
Tercih sonuçkları

Yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

TEOG SINAVINDA TOPLAMDA KAÇ SORU SORULDU

2017 TEOG Türkçe sınavında 20 soru soruldu ve sınav 09:00’da başlayıp 09:40’da sona erdi. TEOG matematik sınavında 20 soru soruldu ve sınav 10:10’da başlayıp 10:50’de sona erdi. TEOG ilk oturum son sınavı olan Din Kültürü Ahlak Bilgisi sınavında 20 soru soruldu ve ilk oturum sınavları son buldu. 2016 TEOG Fen Bilimleri sınavında 20 soru soruldu ve sınav 09:00’da başlayıp 09:40’da sona erdi. TEOG İnkilap tarihi sınavında 20 soru soruldu ve sınav 10:10’da başlayıp 10:50’de sona erdi. TEOG ikinci oturum son sınavı olan Yabancı Dil sınavı 11:20’da başladı 20 soru soruldu ve saat 12:00’da sınav sona erdi.

GEÇTİĞİMİZ DÖNEMDEKİ TEOG SORULARI NASILDI?

TÜRKÇE: Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı Türkçe dersinde bilgi ağırlıklı ve seçici sorulardı. Eski müfredatla çalışan öğrencilerin hata olasılığı yüksekti.

MATEMATİK: Orta zorluk derecesinde sorular, geçen yıla benziyor. Bilgi ağırlıklı ve birden fazla konu arasında bağlantı kurulmasını gerektiren sorular vardı

DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ: Geçen döneme göre TEOG Din Kültürü Ahlak Bilgisi soruları daha kolaydı. Öğrenciler bu alanda zorlanmadan soruları cevapladılar

FEN BİLİMLERİ: Orta zorluk derecesinde sorular, geçen yıla benziyor. Bilgi ağırlıklı ve birden fazla konu arasında bağlantı kurulmasını gerektiren sorular vardı

İNKILAP: Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı İnkilap dersinde bilgi ağırlıklı ve seçici sorulardı. Eski müfredatla çalışan öğrencilerin hata olasılığı yüksekti.

İNGİLİZCE: Geçen döneme göre TEOG Yabancı dil soruları daha kolaydı. Öğrenciler bu alanda zorlanmadan soruları cevapladılar

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ