2017 sektörün telafi yılı olacak

2016’da zor bir yıl geçiren turizm sektörü, bu yıla odaklandı. Sektör temsilcileri gerekli çalışmaların sağlanması halinde 2017’den umutlu olduklarını söylüyor.

2017 sektörün telafi yılı olacak

2016 yılında zor bir yıl geçiren turizimci 2017 için için harekete geçti. Sektörde çalışmalar sürerken, sektör temsilcileri ise gerekli hamlelerin atılmasıyla sektörün toparlanacağını öngörüyor. 2015 yılının son aylarından itibaren 2016 yılı sonuna kadar olan süreçte ülkemizde ve dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerin turizm sektörünü olumsuz etkilediğini dile getiren Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, “Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde özellikle Avrupa’da da turizm sektörü zor bir dönem geçiriyor.” diye konuştu.Uluslararası alanda tanıtım, imaj geliştirme çalışmalarının çok önemli olduğuna dikkati çeken Bayındır, “Öncelikli olarak Türkiye’nin bir kriz yönetimine ihtiyacı var”ifadelerini kullandı.

GEREKLİ ADIMLARLA GELİRİ YÜKSELTECEK

TUROB Başkanı 2017 yılına yönelik ise, “Turizm çabuk toparlanır. 2017 için çalışmalara zaman geçirmeden başlamak lazım, aksi halde 2017’yi de kaybedebiliriz”diye konuştu. Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy ise, “Incentive ve kongre organizasyonları için Türkiye’ye gelen turistlerin gecelik kişi başı harcama kapasitesi, yaz tatili için gelen turistlere göre 3 misli oranındadır. Hedef, 2017 yılını stabil geçirmek, 2018 yılı itibariyle gerekli adımların atılarak, turist sayısı ve gelirlerini yükseltmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

5 MİLYON RUS GELECEK

Öte yandan, 2017 yılında Rusya pazarında artış olacağının öngörüldğüne dikkati çeken Ersoy, “Sektörün öngörüsü; 2017 yılında 5 milyon olması yönündedir. Bunun en büyük göstergesi, 2016 Ağustos ayında iki ülke arasında yapılan mutabakatın ardından, sezonun bir hayli uzamış olmasıdır.”

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ