2017 Ramazan bayramı ne zaman? Kaç gün tatil olacak?

Tatil planını şimdiden yapan binlerce kişi 2017 Ramazan bayramı kaç gün tatil olacak sorusunu sormaya başladı. Peki Ramazan Bayramı Haziran’ın kaçında? İşte resmi tatil günleri

2017 Ramazan bayramı ne zaman? Kaç gün tatil olacak?

Ramazan ayının yaklaşması ve yaz ayına denk gelmesi sebebiyle tatil planları yapılmaya başlandı. Erken tatil fırsatlarında yararlanmak isteyen binlerce kişi Ramazan bayramı bu sene kaç gün tatil olacak sorusunun yanıtını arıyor. 2017 yılı itibariyle resmi tatiller açıklanmasıyla Ramazan bayramının kaç gün tatil olacağı ise belli oldu. İşte tatil planını yapanlara özel tüm resmi tatil günleri 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Bu sene Ramazan bayramı hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle iki gün olacak. 2017 Ramazan arefe günü 24 Haziran Cumartesi günü olacak. Bayramın ilk günü 25 Haziran pazar günü olacak. Ramazan bayramı ikinci günü ise 26 Haziran pazartesi, üçüncü günü 27 Haziran salı günü olacak. Tüm kamu ve özel sektör çalışanları 28 Haziran çarşamba günü iş başı yapacak. Okulların zaten kapalı olması sebebiyle öğrenciler Ramazan bayramı tatilinden yararlanamayacak. Bu hafta sonuna gelen tüm sınavlar ise iptal olacak.

RAMAZAN BAYRAMININ ÖNEMİ

Ramazan Bayramının önemini öncesinde ibadetinde bulunduğumuz farz olan Ramazan Ayı orucunda görüyoruz. Cenabı Allah’ın nimetleri karşısında şükrünü eda edip bir ay boyunca oruç tutan Müslümanları bağışlanmış olma ve Allah’ın rızasını kazanmış olma ümit ve sevinciyle Ramazan Bayramını kutlarlar.

Ayrıca bu bayramda fitre zekat ve sadakalar ile ihtiyaç sahipleri gözetilerek toplumdaki sosyal denge sağlanmış olur. Toplumun her seviyesinden insan buluşarak gerçek kardeşliğin ve huzurun oluşması sağlanmaktadır. 

İslami bayramlar dünya genelinde kutlanan diğer bayram ve festivallere benzemez. Günümüz de dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen festival niteliğindeki kutlamalarda fuhuş had safhaya çıktığı gibi israf ve tahrip en üst seviyelere çıkmaktadır. İnsanın başıboş hayvanlardan bile daha sefihçe hareketler yaparak kendilerinden geçtikleri bu tür etkinlikler beraberinde topluma ahlaksızlıktan başka bir şey kazandırmamaktadır. 

İslami bayramlarda ise az önce söylediğimiz gibi insan Allah’a olan kulluğunu hatırlar. O’nu gönlünde yakınında hisseder ve dünyaya ne için geldiğini bir kez daha hatırlamış olur. 

2017 YILINDA KALAN TÜM RESMİ TATİLLER

Demokrasi ve Şehitler Günü – 15 Temmuz 2017 Cumartesi

Zafer Bayramı – 30 Ağustos 2017 Çarşamba

Kurban Bayramı Arifesi – 31 Ağustos 2017 Perşembe

Kurban Bayramı (1.Gün) – 01 Eylül 2017 Cuma

Kurban Bayramı (2.Gün) – 02 Eylül 2017 Cumartesi

Kurban Bayramı (3.Gün) – 03 Eylül 2017 Pazar

Kurban Bayramı (4.Gün) – 04 Eylül 2017 Pazartesi

Cumhuriyet Bayramı – 29 Ekim 2017 Pazar

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ