2017 LYS Üniversite tercih sonuçları! Sonuc.OSYM.gov.tr Girişi

Uzun bir süredir bekleyiş içinde olan öğrenciler için nihayet müjdeli haber geldi. Milyonlarca kişi tarafından sorgulanan, LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? sorusuna ilişkin son dakika duyurusu yapıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı kesin tarihle ilgili ilk kez resmi açıklama gerçekleştirdi. Buna göre, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, yanıtı…

2017 LYS Üniversite tercih sonuçları! Sonuc.OSYM.gov.tr Girişi

Milyonlarca öğrencinin beklediği LYS tercih sonuçları için heyecan dorukta. Günlerdir bu günü bekleyen öğrenciler ve veliler üniversite tercih sonuçlarını merak ediyor. Peki ÖSYM LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? Üniversite tercih sonuçları nasıl öğrenilecek? İşte tercih sonuç sayfası ve tüm merak edilenleri…

LYS tercih başvuru sürecinin 26 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte, öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili ÖSYM’den resmi bir açıklama bekliyordu. Geçtiğimiz yıl 3 Ağustos’ta sona eren tercihlerin sonuçları 10 Ağustos’ta duyurulmuştu. 10 Ağustos tarihini baz alarak bu yıl tercihlerin 2 Ağustos’ta açıklanacağı düşünülüyordu ama beklenen sonuçlar belirtilen tarihte açıklanmadı. Bunun üzerine öğrenciler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

ÖSYM’den beklenen resmi açıklama tercih başvurularının bitiminden 9 gün sonra açıklandı. 4 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’den, sonuçları sabırsızlıkla bekleyen öğrencileri sevindirecek gelişmeler meydana geldi.

ÖSYM’den son dakika duyurusu geldi!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirdiği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin Twitter hesabı üzerinden resmi açıklama yapıldı.

ÖSYM Twitter hesabı aracılığıyla ilk kez sessizliğini bozup LYS sonuç tarihiyle ilgili şu açıklamalara yer verdi: ‘’2017-ÖSYS yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacaktır.’’

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 LYS tercih sonuçları 08 Ağustos saat 17:00 itibariyle erişime açılacak

LYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçlar 8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. Sınav merkezi sonuçların saat kaçta açıklanacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Sonuçların mesai saati bitimiyle açıklanması bekleniyor.

LYS TERCİH SONUÇLARI GİRİŞ SAYFASI

2017 yılı itibariyle yapılan üniversite tercih sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfasından erişime açılacak. LYS tercih sonuçları posta ile adreslere gönderilmeyecek ve sadece elektronik ortamdan öğrenilebilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversite kayıtlarında iki tarih geçerli olmaktadır. Birincisi, internet üzerinden başvurular 11-16 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. İkincisi ise, üniversiteler üzerinden kayıtlar 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

LYS EK YERLEŞTİRMESİ NEDİR?

Ek yerleştirme ÖSYM’nin; üniversitelerin kontenjanı dolmayan bölümleri, kontenjanı dolduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan bölümleri ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenciler için yaptığı bir yerleştirme türüdür. 2015 yılında adayların ek yerleştirme de tercih yapabilmeleri için 15 TL ücret istenmiştir.

İlgili yılın ek yerleştirme işlemlerinin kuralları her yıl ÖSYM tarafından bir kılavuzla yayımlanır ve internet sitesinden o yılın kuralları duyurulur. ÖSYM’nin sitesinde sağ tarafta bulunan duyurular kısmını iyi takip edin. Ek yerleştirme işlemleri genel olarak yerleştirme sonuçları açıklandıktan 1-1,5 ay sonra başlar.

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklanacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Ek yerleştirme kılavuzu, üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından açıklanacak.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercihleri 15,00 TL ücreti karşılığında yapılabilecektir.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİHİNİ KİMLER YAPABİLECEK?

Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabilecekler.

Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri kapsamında ilk tercihini yapmayan adaylar ek yerleştirmelerde tercih verme hakkına sahiptir.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİHİNİ KİMLER YAPAMAYACAK?

Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede açık öğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puana sahip olan adaylar yerleştirilmemektedir. Aynı zamanda kesin kayıt sonunda da kontenjan açığı bulunan programlara ön kayıtla öğrenci alınmamaktadır.

HANGİ DURUMDA EK YERLEŞTİRME TERCİHİ GEÇERSİZ SAYILACAK?

Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ