2017 KPSS şartsız sınavsız Mart ayı memur alımları başvuru şartları

Mart ayı memurluk alımları için adaylar gözünü ilanlara çevirdi. Peki hangi kurumlara KPSS şartsız alımlar yapılacak. Mart 2017 tarihi itibariyle kamuya KPSS şartlı ve KPSS şartsız ( şimdilik sadece askeri personel alımları, zamanla güncellenecektir) çok sayıda personel alınacak. Ancak aşağıda belirtmiş olduğumuz kurumlar bu alımları yılda belli seferlerde yapmakta ve az kontenjan oluşturmaktadır.

2017 KPSS şartsız sınavsız Mart ayı memur alımları başvuru şartları

2017 yılı itibariyle bir çok devlet kurumu KPSS şartı aranmaksızın Mart ayında alımlara başlayacak. Peki memur olmak isteyen adaylarda hangi şartlar aranacak? İşte KPSS’siz memur olma yolları. KPSS şartı olmadan memur alımı yapacak olan kurumlar alacakları kişileri mülakat ya da kendi hazırlamış oldukları sınavlara tabi tutarak gerçekleştirmektedirler. İşte memurluk alımları ile ilgili tüm detaylar… En büyük alımı Milli Savunma Bakanlığı Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Personel statüsünde 24 Bin askeri personel alımı ile yapacak. 

Adalet Bakanlığı 2017 10 bin personel alım başvuru ne zaman şartlar

Sağlık Bakanlığı 36 bin 500 personel alım başvuru şartları

MSB 24 BİN SÖZLEŞMELİ ASKERİ PERSONEL ALACAK

Milli Savunma Bakanlığı Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Personel statüsünde 24 Bin askeri personel alımı yapacak.  

BANDO ASTSUBAY VE SUBAY ALIMINA DAİR BİLGİLENDİRME MSB.GOV.TR ADRESİNDE

Yine MSB tarafından yapılan resmi duyuruya göre 83 Bando Astsubay ve Subay alımı yapılacak. İlgili alımlara dair tüm gelişmeleri ve duyuruları msb.gov.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz.  

EGM SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK ( KPSS MİN 50 PUAN)

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Bilgisayar Mühendisi ve Elektrik – Elektronik Mühendisi alacak! Söz konusu alımlar için ayrılan kontenjan toplamda 15 olarak açıklandı. Başvuru şartlarına ve tüm detaylara göz atmak için lütfen 

BDDK 100 PERSONEL ALIYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bankalar Yeminli Murakup Yardımcılığı, Bankacılık Uzman Yardımcılığı ve BDDK Yardımcılığı giriş sınavı için başvurular 10 Mart 2017 tarihine kadar BDDK resmi sitesinden yapılacak. Toplamda 100 personel alımı yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin bilgilendirmeyi BDDK resmi sitesinden takip edebilirsiniz.  

JANDARMA SÖZLEŞMELİ ASKERİ PERSONEL ALIMI

Jandarma Genel Komutanlığı’da sözleşmeli personel alacak. Başvurular Jandarma.tsk.tr adresi üzerinden 17 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek. Başvuru şartları ve detayları Jandarma Genel Komutanlığı resmi sitesinden takip edebilirsiniz.  

ŞEKER FABRİKALARI 250 PERSONEL ALACAK

Türkiye Şeker Fabrikaları 250 Sözleşmeli Mühendis alacak. Başvurular bugün başladı. İŞKUR resmi internet sitesinden ve il müdürlüklerinden konuya dair bilgilendirmeyi elde edebilirsiniz. Resmi duyuruya göz atmak için lütfen TIKLAYINIZ  

KTÜ SÖZLEŞMELİ HEMŞİRE VE SAĞLIK TEKNİKERİ ALACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sözleşmeli Hemşire ve Sağlık Teknikeri alacak! alımlar için başvurular Üniversite’nin personel dairesine şahsen yapılıyor. Başvurular için son tarih 7 Mart 2017 olarak açıklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 3980 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı ve THKK 3980 Sözleşmeli SağlıkPersoneli Alacak! Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercih süreci 2 Mart 2017 tarihinde başlamıştı. Adaylar tercih işlemlerini osym.gov.tr adresi üzerinden 15 TL’lik tercih ücretini ödeyerek gerçekleştirebilecek.

İşte KPSS’siz memur alımı yapacak olan kurum ve kuruluşların tam listesi:

İŞ BANKASI

İş Bankası  Çağrı merkezi memuru ve Müfettiş yardımcısı alımı için ilan verdi. – Çağrı merkezi memuru: Memur alımı yapacağı ile ilgili duyuru yapan İş Bankası için Çağrı merkezi memuru başvuruları 26 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 10:00’a kadar yapılacak. Sınav ise 29 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek. – Müfettiş yardımcısı: İş Banaksının Müfettiş yardımcısı alımı başvurularının son başvuru tarihi ise 7 Kasım 2016 olarak bildirilirken KPSS şartı aranmadan alımı yapılacak olan Müfettiş yardımcısının sınavı 19 Kasım 2016 tarihinde yapılacak.

HALKBANK

Halk Bankası 565 personel alımı yapacak. 19 Eylül 2016 – 10 Ekim 2016 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak olan başvurular sonrasında adaylar sınava  5 Kasım 2016 Cumartesi günü girecek. Adaylar sınav ücreti olarak 70 lira ödeyecek. – Müfettiş Yardımcısı: 25 kişi – İç Kontrolör Yardımcısı: 40 kişi – Uzman Yardımcısı: 475 kişi – Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı: 25 kişi

VAKIFBANK

Vakıfbank tarafından yapılan memur alımı ilanında ise memurlara , Vakıfkar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının Merkez (Ankara) ve İstanbul Çalışma Grubunda görev verilecek. Ankara’da yapılacak olan Müfetiş Yardımcısı alımında iki aşamada hem yzaılı hemde sözlü olarak sınav yapılacak. – Müfettiş yardımcısı: 15 kişi 35 yaşını  (01.01.2016 tarihi itibarı ile) doldurmayan adayların başvuru yapabileceği memur alımında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan şartlara sahip olmak ve üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesinden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak sartı aranıyor.

DEVLET DEMİR YOLLARI

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi’ndeki memur ilanında 108 işçi alımı yapılacağı açıklandı. 9 Eylül- 29 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak başvuru ilanında başvurular Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’ne yapılacak. Bu İşçiler için alanlar şöyle: – Makinist: 45 kişi – Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörlüğü: 13 kişi – Tren Teşkil İşçiliği: 34 kişi – Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı: 16 kişi – Elektrikçi: 4 kişi

SİVİL HAVACILIK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce ilan edilen personel ilanında Hava Trafik Kontrolorü, Uçuş Tabibi,Uçuş Teknisyeni ve Helikopter Makinisti kadrolarında olmak üzere toplamda 11 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu.  – Hava Trafik Kontrolorü: 3 kişi – Uçuş Tabibi: 2 kişi – Uçuş Teknisyeni:  3 kişi – Helikopter Makinisti:  3 kişi

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY

Jandarma Genel Komutanlığı tarafındansa Astsubay alımı yapılmaya başlandı. Hem kadın hemde erkeklerin başvuru yapabildiği Astsubay alım ilanında geçerli olan şartlara göre başvuru yapabilecek. Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay alımı için 7 farklı sınıf açacak. Başvuru Koşulları: -Başvurularda T.C. Vatandaşı olmak şartı aranmaktadır. Adaylarda aranan şartlardan bazıları ise: -Silah taşımaya ve bulundurmaya hukuki bir engeli bulunmamak. -TSK Sağlık Yönetmeliği şartlarına uymak. -Adayların kendilerinin ve evli ise eşlerinin sicilleri ile ilgili, alım koşulları da mevcut. -Adaylar başvuru tarihinde herhangi bir siyasi parti üyeliği taşıyamaz. -Terör örgütü ile ilişkisi olanlar, ya da eylemlerine katılmış kişiler direkt elenecek. -Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış kişiler başvuru yapamaz. -Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı tedavisi görmüş kişiler başvuru yapamaz.

SAYIŞTAY

Sayıştay Başkanlığı 17 programcı alımı için başvurular 23 Eylül 2016 mesai bitimine kadar yapılacak. Başvuruları başlayan Sayıştay programcı alım ilanındaki genel şartlara uygun olmasının yanında her pozisyon için belirtilen özel şartlarada uygunluk göstermesi zorunlu.

KPSS’SİZ MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLAR

Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

TBMM Memurlukları,

Bakan Yardımcılıkları,

Başbakan Başmüşavirleri,

Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,

TOKİ,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,

Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

Milli Savunma Bakanlığı,

Diyanet,

MİT,

Milli Savunma Bakanlığı,

Anayasa Mahkemesi.

Özel Kalem Müdürlükleri,

Vali Kadroları,

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ