2017 ALES ilkbahar dönemi sonuçları ÖSYM son dakika sonuç sorgulama ekranı

ALES 2017 İlkbahar Dönemi sınav sonuçları ÖSYM son dakika açıklaması. ALES sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM sınav takviminde 2017 ALES ilkbahar dönemi sınav sonuçlarının 8 Haziran 2017 tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu. Sınava giren ve sonuçların açıklanmasını bekleyen yüz binlerce vatandaş heyecanla ÖSYM’den gelecek son dakika açıklamayı bekliyordu. ALES sonuç sorgulama ekranı ve ÖSYM son dakika sonuç duyurusu haberimizde.

2017 ALES ilkbahar dönemi sonuçları ÖSYM son dakika sonuç sorgulama ekranı

ALES İlkbahar Dönemi sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Sınava giren ve sonuçların açıklanmasını bekleyen vatandaşlar şimdi internetten sonuçları araştırıyor. 7 Mayıs 2017 Pazar günü yapılan sınavdan hemen sonra sorular cevaplar yayımlanmış, sınava girenler yaklaşık puanlarını hesaplayabilmişti. Kesin puanlarını merak edenler ÖSYM’den yapılacak son dakika 2017 ALES İlkbahar Dönemi sonuç açıklamasını bekliyordu. ÖSYM sınav takviminde ALES sonuçlarının 8 Haziran 2017’de açıklanacağı duyuruldu. ÖSYM ALES sonuçlarıyla ilgili son dakika açıklama yaptı. ALES sonuç sorgulama ekranı için aşağıdaki linke tıklayın…

 

ÖSYM ALES SON DAKİKA DUYURULARI İÇİN TIKLAYIN…

 

ALES 2017 İLKBAHAR DÖNEMİ SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN…

 

ÖSYM’DEN SON DAKİKA ALES SONUÇLARI AÇIKLAMASI

ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

 

DUYURU (8 Haziran 2017)

 

2017-ALES İlkbahar Dönemi: Sınav Sonuçlarının Açıklanması

 

7 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2017-ALES İlkbahar Dönemi) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.Sınav sonuçları,8 Haziran 2017 tarihinde saat 16:35’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

 

Adaylara saygıyla duyurulur.

 

ALES İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM tarafından yapılan diğer sınavlar gibi ALES sonuçları da ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden açıklanacak. Adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

 

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

  ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN…

 

ALES SONBAHAR SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM’nin yayınladığı sınav takvimine göre, ALES sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım 2017’de olacak. Sınav başvuruları ise 26 Eylül ile 4 Ekim arasında yapılabilecek. Sınav ücreti 90 TL olacak.

 

Ales sonbahar geç başvuru tarihi ise 18 Ekim 2017 olarak belirlendi. Ales geç dönem başvuru ücreti 135 TL.

 

ALES PUANI NASIL HESAPLANIR?

ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç farklı puan türüne göre hesaplanır. Girmek istediğiniz bölümün aldığı puan türüne göre kendi ales puanınız belirlenir. Ales sözel 1, sözel 2, sayısal 1 ve sayısal 2 bölümlerinden oluşmaktadır. Ales puanını hesaplarken internette bulunan farklı hesaplama sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Soru kitapçığı yayınlandıktan sonra doğru ve yanlışlarınızı sisteme girerek ne kadar netinizin olduğunu ve tahmini puanınızı öğrenebilirsiniz.

 

Sözel puana göre alım yapacak bir yere başvuracaksanız Sözel 1, Sözel 2 ve Sayısal 1 testlerini çözmeniz gerekir. Sayısal 2 testini çözmenizin ALES sözel puanınıza bir etkisi olmaz.

 

Eşit ağırlık puanına göre alım yapacak bir yere başvuracaksanız Sayısal 1, Sayısal 2 ve Sözel 1 testlerini çözmeniz gerekir. Sözel 2 testini çözmenizin ALES eşit ağırlık puanınıza bir etkisi olmaz.

 

Sayısal puana göre alım yapan bir bölümü tercih edecek olanların Sayısal 1, Sayısal 2 ve Sözel 1 testlerini çözmeniz gerekir. Sözel 2 testini çözmenizin ALES sayısal puanınıza bir etkisi olmaz.

KAYNAK : STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ