2017 – 2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ne zaman olacak?

2 milyondan fazla öğrencinin merak ettiği 2017 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı ne zaman olacak? Üniversiteye geçiş sisteminin değişmesi ile birlikte öğrenciler ve veliler gözünü YKS sınav tarihine çevirdi. İşte YKS sınavı ile ilgili tüm gelişmeler

2017 – 2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ne zaman olacak?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamalar neticesinde 2017 – 2018 eğitim öğretim dönemi içinde YGS ve LYS sınavının yerine üniversiteye geçiş sisteminde Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) Sınavı düzenlenecek. Bu sene ilk defa düzenlenecek olan YKS sınav tarihi ise en çok merak edilenler listesine girdi. İşte öğrencilerin ve velilerin merak ettiği YKS sınavı ile ilgili tüm detaylar ve merak edilenler…

2017 YKS SINAVI NE ZAMAN OLACAK?

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından 12 Ekim 2017 tarihi itibariyle yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın, yani YKS’nin Haziran ayı içersinde bir hafta sonu cumartesi günü yapılacağını açıkladı. Fakat resmi tarihi henüz vermeyen Saraç konuyla ilgili tüm gelişmelere önümüzdeki günlerde aktaracağını dile getirdi.

2017 – 2018 eğitim öğretim yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) tarihi belli olur olmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) NEDİR?

Üniversiteye 2018-2019 girişteki sınavın yeni adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak belirlendi. Buna göre, adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına göre ilk oturumda temel yeterlilik esas alınarak gerçekleştirilecektir.

Sınavlar Haziran ayında bir hafta sonunda 2 oturumda yapılacak, soru sayısı 80 olacaktır. Türkçe ve Matematik sabah oturumunda yapılacak. 

Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak. 

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ