2017 – 2018 Yeni liseye geçiş sınavında kaç soru var hangi konular var?

Liseye geçişteki yeni sistem nasıl olacak? MYS LGS sınav soru sayısı kaç konuları nelerdir? soruların yanıtları merak ediliyor. TEOG yerine gelen MYS LGS sınav sistemi ile ilgili MEB’ten bir son dakika açıklaması geldi. Liselere geçişte yapılacak sınavda soru sayısının 60’tan 90’a çıkarıldığı ve sadece 8. sınıf müfredatından soru sorulacağı bildirildi. Ayrıca sınavda sadece 8. sınıf müfredatından soru sorulacak. Açıklama, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan geldi. İşte TEOG yerine gelen MYS LGS yeni sistem ile ilgili merak edilenler..

2017 – 2018 Yeni liseye geçiş sınavında kaç soru var hangi konular var?

MEB son dakika İsmet Yılmaz tarafından açıklanan bilgiye göre yeni liseye geçiş sınavı detayları belli olmaya başladı. Binlerce öğrenci merakla yeni liseye geçiş sınav konularını merak ediyor. Yeni liseye geçiş sınavında 20 fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 yabancı dil sorusu sorulacak. Herkes merakla yeni liseye geçiş sınavının kaç soru olduğunu merak ediyordu. Böyleyelik sınav sorularının 90 tane olduğunu öğrendik. Yeni liseye geçiş sınavında kaç soru var hangi konular var? Haberimizde tüm detaylar mevcut. Liseye Geçiş Sistemi (LGS) olarak isimlendirilen yeni sistem, 2018-2019 eğitim yılında uygulanmaya başlayacak. Bu yıl için hazırlanan geçiş sistemiyle son merkezi sınav yapılacak. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek.

MYS VE LGS SİSTEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yeni liseye geçiş sınavında 20 fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 yabancı dil sorusu sorulacak. Herkes merakla yeni liseye geçiş sınavının kaç soru olduğunu merak ediyordu. Böyleyelik sınav sorularının 90 tane olduğunu öğrenmiş olduk.

YENİ LİSE SINAV SİSTEMİ HANGİ KONULAR VAR?

Sınav sorularının kaç adet olduğunu öğrendikten sonra herkes merakla sınavın hangi konulardan oluşacağını merak ediyor. Yeni liseye geçiş sınavında sadece 8.sınıf müfredatı sorulacak.

HANGİ LİSELER SINAVLA ALACAK?

Hangi liselerin sınavla alacağı henüz belli olmadı. Yakın zamanda hangi liselerin sınavla alacağının açıklanması bekleniyor.

BAKAN İSMET YILMAZ’DAN ÖNELİ AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liseye geçişte yeni sistemle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Sadece 8. sınıftan soru sorulacak. Bir önceki açıklamamızda 60 soru soracağımızı söylemiştik ancak biz bunu yaparken bizim öğrencilerimiz, ortaokulu bitirecekler liseye geçecekler. Aynı şekilde liseyi bitirip üniversiteye gidecekler. Daha sonra soru sayısını 90’a çıkardık. 135 dakikalık bir süre içinde. 

SORU DAĞILIMI

20 fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 yabancı dil sorusu sorulacak

AÇIK UÇLU SORU OLMAYACAK

Açık uçlu soru olmayacak. Noktayı koyduk. Açık uçlu sormamayı bu sınavlarda kararlaştırdık. Doğru eğitim açık uçluyu gerektirir ama tartışmaya açmamak adına açık uçlu soru olmayacak.

SINAVA İSTEYEN GİRECEK

Sınava isteyen öğrencilerin gireceğini dile getiren Bakan Yılmaz şunları söyledi:  “Bizim sistemimizde sınav zorunlu olmayacak, isteyen girecek. Sadece yüzde 10’luk bir bölümü girmiş olacak. Öğrenci sayısı yüzde 10’a tekabül eden bir okul kontenjanı sınava ayrılmış olacak. Proje okulları olan okullar bunlar. Bu okullar vardı zaten. Yüzde onluk kapsam içine iren okullar her yıl güncellenecek. Sınav sistemi dışında herkes kendi mahellesindeki istediği okul gidebilecek. Bundan sonra farklı akademik düzeydeki öğrenciler de başrı gösterebilecek. Bu sene bu seviyede 1 milyon 180 bin öğrencimiz var. Bu sayı ilk yıl biraz daha fazla olabilir.

Başarıyı yakaladığında çocuklar sistemin rahatlığı anlaşılmış olacak. İlkokuldan ortakula geçiş var mı? Yok. Aynı sistemi ortaokuldan liseye yapılacak dendiğinde herkes şüphede kalıyor.  Anadolu lisesi, sosyal bilimler lisesi, spor lisesi, gibi liseler var. Bunlar dikkate alıdığımızda kapasitemiz arzın üstünde kalıyor. 1 milyon 200 bin adayımız var onun üzerinde kapasitemiz var. Kimse açıkta kalmayacak. Bir veli evladını imam hatipe göndermiyorsa biz öyle bir kayıt yapmayacağız.”

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ