2016-ALES sonuçları açıklandı

18 Aralık tarihinde gerçekleştirilen ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuçları açıklandı

2016-ALES sonuçları açıklandı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlara https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden ulaşabilirler.

ALES sonbahar dönemi 18 Aralık 2016’da 81 il merkezi ile Bişkek’te (Kırgızistan) uygulandı.

Sınav, saat 9.30’da başlayan sınav 180 dakika (3 saat) sürdü.

ALES SINAV SÜRESİ UZATILDI

YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada 120 soru için verilen 150 dakika sınav süresinin 180 dakikaya çıkarıldığını açıkladı.

SINAV ÜCRETİ

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak
başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar 80,00 TL olan sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden
internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri 11 Ekim 2016 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek için, alanındaki puan türünde yüz üzerinden yetmiş puan alan adaylar başarılı sayılırlar.

KAYNAK : Haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ