Rus ressamlardan ‘İstanbul’u Dinliyorum’ sergisi

Rus kadın ressamların, İstanbul’u farklı güzellikleriyle ele aldıkları resimlerden oluşan, “İstanbul’u Dinliyorum” isimli karma resim sergisi açıldı.

Rus ressamlardan ‘İstanbul’u Dinliyorum’ sergisi

Kuzay&Bahar Art Stüdyo’da açılan sergide Rus kadın ressamlar, Yevgeniya Lyaline Yayıkoğlu, Aygül Okutan, Cornelia Margan, Tatiana Kirillova ve Anna Lukasevska’nın, İstanbul’u mevcut yönleriyle çizdikleri resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışında konuşan Aygül Okutan, ilk kez 10 yıl önce geldiği İstanbul’a duyduğu aşkı tablolara aktardığını söyledi.

İstanbul’un ressamlara ilham veren bir şehir olduğunu ifade eden Okutan, “İstanbul hem serginin konusu hem de benim aşkım. Bu mesleği İstanbul’da yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.

Sergide Ayasofya Camisi, Haliç, Sarayburnu, Kız Kulesi gibi İstanbul’un simgesi olan tarihi eserler ve semtlerin yanı sıra İstanbul’u anlatan çok sayıda tablo bulunuyor.

Sergi, 20 Haziran’a kadar her gün 10.00 ile 21.00 arasında ziyarete açık olacak.

Üç boyutlu tezhipler

Sanatçı Naciye Subaşı, Türk tezhip ve kalem işi sanatlarında Osmanlı klasik üslubunu yeni bir anlayışla yorumlayıp günümüze taşımaya çalışıyor. Sanatçı, tezhipte kendine has kabartma süsleme tekniğini kullanarak tezhip sanatını üç boyutlu hale getirerek “Aşk” sergisinde buluşturdu. Sergi Yıldız Holding Sergi Salonu’nda izleyiciyle buluştu. Subaşı, “Aşkın tedavi edeceği alan o kadar çok ki ben bunu sanatımda ve fırçamda buldum” diyor. İSMİYLE MÜSEMMAAşk ismi ve temasını insanlar arasında köprüler kurmak, gönülleri birbirine bağlamak, birbirini anlayan insanları bir araya getirmek için seçtiğini belirten Subaşı, Klasik sanatlarımız ‘Sen olmasaydın alemleri yaratmazdık’ dustüruyla din olgusu üzerinden yola çıkarak oluşmuş. Ben de eserlerimi aşk ile yapıyorum. Bu yüzden aşk ismi hem sergiye hem de içinde bulunduğumuz mübarek aya uygun. Aslında sergi ismini üzerinde taşıyordu” ifadelerini kullanıyor.Otuz yıllık emekSergide 24 eseri bulunan Subaşı, eserlerini standart tezhip ürünlerinden büyük çalışıyor. Kabartma tekniğini ancak büyük boyutlarda icra edebildiğini söyleyen Subaşı, “Kabartmalar küçük çalışılamıyor. Büyük ebatları da öyle 4-5 ayda yapamıyoruz. Eserlerimin bir kısmını son 2-3 yılda tamamladım. Bir kısmı da koleksiyonumda yer alıyordu. Neredeyse 30 yıllık eserler var” şeklinde konuşuyor.

KAYNAK : Yenişafak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ